الاثنين، 1 نوفمبر 2010

طريقه عمل الهامبورجر فى البيت

المكونات:
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)
الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على منضدة العمل

اضغطى على اللحم و افرديه على المنضدة للقضاء على أى فراغات بداخله

ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر و هناك توابل تسمى بتوابل الهامبورجر تباع عند العطار

اخلطى المكونات كلها مع بعض

استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة

ثم قسميها إلى ثمن أجزاء

و اصنعى كرة من كل جزء

استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص

ثم غطيها بقطعة أخرى

احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق

للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر و خس
مع شرائح الخيار المخلل و البصل
و أخيراً الكاتشب

طريقة عمل التوست

عجينة التوست مفيش اسهل منها لكن الشطاره تكون في طريقه العجن .. طريفة اللف .. ومدة العجينه بالفرن والحراره المناسبه .
المقادير:
3 الى 4
أكواب دقيق
1 ونص ملعقه كبيره خميره
1ونص الى كوبين ماء دافيء
2 ملعقه
سكر
1 ملعقه صغيره ملح
3 ملاعق زيت
أعشاب أو زعتر حسب الرغبه ( تتم اضافتهم أثناء عملية العجن)
الطريقة:
يخلط الماء مع الخميرة والسكر والملح

ثم نضيف الدقيق ونعجن شويه شويه ثم نضيف الدقيق حتي تصبح العجينه متماسكه
اهم شيء هو اخد وقت كافي للعجن مثل ما هو مبين بالصوره لانك كلما عجنتي اكتر اصبحت العجينه هشه اكتر وطريقه العجن هو ان تضغطي علي العجينه للامام كانك تفردينها ثم تلفينها هكذا

تترك لترتاح مده ساعه الي ساعتين حسب الجو في مكان بارد وتكون مغطاه ثم تفرد وتلف مثل ما هو واضح وتنقل للقالب المدهون وتترك ترتاح 15 الي 20 دقيقه

يمسح الوجه بالماء اذا كنتي تحبين السطح ناشف او بالزبده او البيض اذا كنتي تحبينه رطب ولين لكن احذري اثناء القيام بذلك ان تضغطي علي العجينه حتي لا تهبط

تدخل الفرن علي 180 درجه لمده 20 الي 30 دقيقه ثم تشعلينه من فوق لكي يتحمر تترك لتبرد تماما ثم تقطع بالسكين المنشاريه

الطريقة الخاصة في شوي الديك الرومي

هذه الطريقه الخاصة في شوي الديك الرومي مميزاته محمر وطري وشهي في نفس الوقت
المقادير
ديك رومي تقريبا 8 كيلوا منظف وجاهز للشوي (بدكم تنبهوا كل ما كبر حجم الديك الرومي بيحتاج وقت في الفرن اكثر والعكس صحيح)

بهارات مشكلة انا حطيت كل شي موجود عندي بهارات من عربية وامريكية والسر الي اضفته هو ملعقة كبيرة سكر اسمر

مطيبات لوضعها داخل الديك الرومي لنكهة اطيب

طبعا بعد ما نظفنا الديك الرومي وفركته بالليمون والملح والزيت من الداخل والخارج تبلته بالبهارات المذكورة اعلاه وتركته ليلة كاملة بالبهارات وهذا سر من اسرار النكهة بيكتسب فيها سواء الديك او انواع الدجاج جميعها طعم اطيب كل ما زادت فترة تتبيله بالبهارات

بعدها بنجيب صينية واسعة وبنحط فيها اربع او خمس جزارات كبار علشان احط الديك عليها (وهذه الفكرة كمان باتبعها للدجاج المحشي علشان الظهر ما يلصق بالصينية ويكون محافظ على شكله )

بعدها دخلته على فرن حامي مسبقا على درجة حرارة متوسطة في الرف الاوسط للفرن

وتركته مدة ساعة وبعدها غطيت الصدر بقطعة قصدير على شكل الصدر علشان هي اول جزء بيتحمر وما بدي اياها تنشف من دون استواء انا ما بغطي الديك الرومي في ناس بيضعوها في الكيس المخصص انا ما بحب هذه الطريقة بتركه على شعلة متوسطة بيتحمر وبيستوي في نفس الوقت

وهذه صورته بعد مرو 3 ساعات ونصف واخر نصف ساعة حميت الفرن على اعلى شي وتحمر من جميع الاطراف يقدم مع البطاطا البورية والارز باللحم او على حسب الرغبة.

الدجاج المحشي على الطريقة التركية


المقادير:
1 دجاجه كبيره
كوب أرز
2 /1 كوب زيت نباتي
2 كوب ماء مغلي
1 بصل
2 ملعقة طعام صنوبر
2 ملعقة طعام زبيب
1ملعقة شاي نعناع مجفف
1 ملعقة شاي قرفة
ملح + فلفل أسود
طريقة التحضير:
اغسلي الدجاجة جيداً من الخارج والداخل ثم تبليها بعصير الليمون والملح والفلفل الأسود.
ضعي الزيت في قدر على النار واضيفي له البصل المفروم وقلبيه حتى يصبح لونه ذهبي
ثم اضيفي الأرز بعد غسله واضيفي البهارات وقلبي المحتويات على نار متوسطه
ثم اضيفي الماءالمغلي واتركيه حتى ينضج.
أحضري الدجاجه واحشيها بالرز ثم اغلقي الفتحه بأعواد الأسنان.
بعد ذلك ضعيها في كيس الفرن وادخليها في فرن حرارته 160 درجة مئويه واتركيها لمدة ساعة حتى تنضج تماما.
اخرجي الدجاج من الفرن وانزعي عنه الكيس ثم ضعيه في طبق التقديم مع البطاطس المقليه والخضار المسلوقة.

بسكوت القرفة بمربى المشمش

المقادير
3 كوب دقيق
1 كوب سكر بودرة
3/4 زبده طريه
2 بيضه
4 معالق كبار قرفة
1 معلقة صغيرة بيكنج بودر
معلقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
أي مربى تحبيها، أنا إستخدمت مربى مشمش بيتي
الطريقة
نضرب الزبده والسكر كويس لحد ما اللون يبقى فاتح جداً والقوام زي الكريمه، نضيف البيض والفانيليا ونضرب كويس لحد ما كل المواد تتخلط كويس جداً، ننخل كل المواد الجافه ونضيفها فوق الزبده، نخلط كويس لحد ما العجينه تبقى ناعمه جداً ومش بتلزق، زودي شوية دقيق لوكانت لسه بتلزق، نشيل العجينة في الثلاجة ترتاح شويه وبعدين نفردها ونبداً نقطع الأشكال بالقطاعه، نخبز في فرن هادي ونلزق كل إتنين بالمربى بعد ما يبرد خالص

بسكوت الزبده متزوق بحاجات مختلفة

المقادير
400 جرام زبدة طرية
2/3 كوب سكر بودرة
معلقة صغيرة فانيليا
2 كوب دقيق
2 كوب دقيق ذرة أبيض
معلقة بيكنج باودر
رشة ملح
الطريقة
نخفق الزبدة مع السكر والفانيليا إلى أن تصبح خفيفة القوام ولونها فاتح جداً، ننخل المواد الجافة ونضيفها للزبدة، نخلط خفيف جداً ويفضل باليد وممكن زيدادة دفيق لو العجين كان طري، لازم العجينة تكون ناعمة بس بدون ما تلزق باليد
نفرد العجينة 1 ونص سم تقريباً ونقطع بـأي شكل نحبه، نخبز في درجة حرارة منخفضة لحد ما الأطراف يبداً لونها يتحول للذهبي ونطلعها من الفرن وتترك لتبرد تماماً قبل ما نحركها من صينية الخبز
للتزيين، أنا استخدمت شوكولاته متسيحة مع شويه زبده، شوكولاته بيضاء متسيحة مع شوية زبده وألوان طعام بينك، فورماسيل يتلزق بمربى فراوله، فستق مطحون يتلزق بمربى مشمش

بيتزا الدجاج

المقادير ::
عجينة بيتزا
دجاج مسلوق
لحمة مفرومة محوسة ببصل
صوص بندورة
قليفلة
زيتون
جبنة صفراء
الطريقة ::
نقوم بتفتيت الدجاج وتحويسه مع بصل وثوم وبندورة وجزر مبشور نفرد عجينة البيتزا نضع الدجاج على الاطراف ونغلقها ندهن صوص البندورة نفرد اللحمة المفرومة نضع الفليفلة والزيتون وندخلها الفرن وقبل ما نضعها من الاسفل نضع الجبنة الصفراء

مربى البلح باللوز

المقادير:
بلح أمهات 2 كيلو
واحد كيلو و ربع سكر
ملعقة ملح ليمون
ليمونة واحدة
3 ملعقة قرفة كبيرة
كيس فانيليا
لوز
الطريقة :
يقشر البلح و ينزع النواة و يوضع مكانها لوزة مع الحفاظ على شكل البلحة بحيث تفتح من ناحية واحدة فقط يخلط السكر مع ملح الليمون
يوضع فى حلة طبقة بلح و فوقها طبقة سكر و كذلك يوضع فوق آخر طبقة عصر الليمونة يترك لمدة نصف ساعة يوضع على النار و يضاف له القرفة و الفانيليا تترك على النار الهادئة لمدة ساعة مع التقليب ممكن أن تترك أكثر من ساعة حسب الرغبة - كلما زاد الوقت أصبحت الفاكهة مهروسة أكثر توضع فى برطمنات بعد أن تبرد

روستو اللحم

الرستو:
تجيبي عرق رستو بس حاولى تنقيه يكون لونه فاتح وخلي الجزار يلفه بالدوبارة
التتبيلة:
من الافضل تخليها يوم كامل فى التتبيلة تغزى العرق فى كذا مكان حاولى يكون معظم الحته وحطى فصوص توم فى الاماكن دى (يعنى اغرسيها فيا)
بصي بقى انا عندى صوصات جاهزة للحوم بحب احطها دبس الرمان _ستيك صوص_ ورشيستر صوص + املح والتوابل المشكلة والبهارات اللى معندوش ممكن مستردة وخل وليمون وصويا صوص + الملح والبهارات وزى مااتفقنا تبات فى التلاجة عشان العرق بيبقى تخين يدوب يشرب الصوص
التسوية:
تلفى عرق الرستو كويس بورق فويل وتحطيه فى صينية على حرارة 200 وسيبيه يستوى براحته ممكن ساعة او ساعة ونص حسب حجمه وممكن اكتر
ولما يستوى تطلعيه من الفويل وتشيلي الدوبارة وتقطعيه ترنشات وبعدين تحطى من الصوص اللى نزلت منه عالعرق كله

بسكويت البندق والشيكولاتة

1 - 150 جم بندق ( 1 كوب )
2 - 120 جم شيكولته خام ( 4 اونص ) استخدمت شيكولته فرنسى لئتها فى كارفور 70 فى الميه اسمها lindt excellence ب15 جنيه
3 - 210 سكر بنى خفيف ( 1 كوب )
4 - 230 دقيق كل الاستخدمات ( 1 3 / 4 كوب )
5 - 3 بيض
6 - 1 / 4 ملعقه صغيرة ملح
7 - معلقه صغيره فانيليا سائله ( ذات جوده )
8 - 4 جم قهوه اسبريسو ( 1 م كبيره ) استخدمت نسكافيه
9 - 5 جم بيكن صودا (م ص )
10 - 30 جم كاكاو بدون سكر
الطريقه
نسخن الفرن على درجة 170 لتحميص البندق
1 - تقطع الشيكولاته وتوضع مع السكر
2 - المواد الجافه مع بعضها
3 - البيض مع الفانيليا لمده 30 ثانيه فى المضرب الكهربائى
4 - تضاف المواد الجافه مع المواد السائله بالتدريج ويتخلطوا مع بعض نضيف البندق حتى يتكون لدينا عجينه قاسيه بعض الشئ
5 - نترب اليد بالدقيق وتقسم نصفين
6 - صينيه خبز كبيرة نضع كل جزء من العجينه ونفردها بطول 10 سم وعرض 5 سم
7 - ونسيب مسافه 7.5 سم بين العجينتين لاتها بتفرش فى الخبز
8 - تخبز على 150 درجه لمده 40 دقيقه
9 - تنقل على صاج ونتركها لمده 10 دقائق
10 - نقطعها بالسكين المنشارى على شكل قطع بعرض 2 سم
11 - ندخلها الفرن لمده 15 دقيقه اخرى ثم ننقلها على صاج حتى تبرد
12 - نحفظها فى علبه محكمه الغلق حتى لايدخل لها الهوا وتفسد

كفتة الدجاج

الطريقة
دجاجة كاملة مخليه و مفرومة
2 بطاطس وسط مسلوقه ومهروسة
1 بيضه
بصله مفرومه
فص ثوم
3 ملاعق شوفان
2 ملعقه بقسماط
ملح وفلفل وبهارات
بقدونس مفري
تخلط
المكونات السابقه جيدا
و تشكل و تقلى في زيت غزير

بسبوسة

المقادير
2 كوب دقيق سميد
1/3 كوب دقيق
كوب سكر
¾ كوب حليب
½ كوب زبادي
معلقة صغيرة بيكنج صودا
معلقة صغيرة بيكنج بودر
طحينة
50 جم زبدة سايحة + 3 معالق كبيرة زبدة سايحة
ملعقة صغيرة فانيليا بودرة
لوز مقشر
مقادير القطر (الشربات)
1 ½ كوب سكر
2 ½ كوب ماء
معلقة كبيرة عصير ليمون
قشر برتقالة (إختياري)
معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة
لتحضير الشربات أو العسل نحط على نار متوسطة جميع المكونات ما عدا الفانيليا لحد ما تغلي والعسل يتكثف شوية وأول ما نرفع من على النار نضيف الفانيليا ونسيب العسل يبرد تماماً.
لتحضير البسبوسة نخلط السميد مع الدقيق مع السكر مع بودرة الفانيليا. نضيف الحليب والزبادي و 50 جم زبدة سايحة. ندهن طبق الخبز بالطحينة ونصب الخليط فوقها (المفروض السمك يكون من 4-3 سم). نخبز لمدة 10 دقائق في نار هادية أو لحد ما تبداً البسبوسة تتماسك وبعدين نطلعها من الفرن ونقطعها مربعات وفي وسط كل مربع نحط لوزة مقشرة. ندهن الوش بـ 3 معالق الزبدة الفاضلين ونرجعها الفرن تستسوي لحد لونها ما يبقي ذهبي فاتح. نطلع من الفرن وعلطول نصب العسل (لازم يكون العسل بارد وإلا البسبوسة مش حتشربه).

كيكة رخامية فانيليا وشوكولاته

المقادير
1 1/2 دقيق
1/4 معلقة صغيرة ملح
200 جم زبدة في حرارة الغرفة
1 كوب سكر
2 معلقة كبيرة بودرة كاكاو
1 ملعقة صغيرة فانيليا
4 بيضات كبيرة أو 5 بيضات متوسطة في حرارة الغرفة
الطريقة
يسخن الفرن لـ 350 درجة وتدهن الصينية بالزبدة ونرشها بالدقيق يخلط الدقيق والملح ويتركوا على جنب في المضرب الكهربائي تضرب الزبدة مع السكر لحد ما تصبح مثل الكريمة ولونها فاتح، نضيف الفانيليا ونخلط نمزج البيض قليل جداً ونضيفة للزبدة على أربع مرات مع الخلط بعد كل إضافة نضيف الدقيق على أربع مرات مع الخلط بعد كل مرة نطلع نص الخليط من ونسيبه على جنب وعلى النص الثاني نضيف الكاكاو ونخلط كويس بدون الزيادة في الخلط نضيف الخليط البني على خليط الفانيليا ونمزج خفيف جداً لمجرد إننا ندخل اللونين في بعض نصب الخليط في الصينية ونخبزهم غي فرن حرارته قليلة لحد ما نختبر الكيكة وتكون إستوت من جوه

دجاج مشوي في الفرن مع الخضروات

مقادير خلطة الخضروات
أي مزيج من الخضروات إنت تحبي، أنا ضفت جزر وبطاطس ومشروم طازج وبصل ثوم مقطع شرائح ملح وفلفل زعتر جاف
بودرة فلفل أحمر مدخن (حار أو بارد حسب الرغبة) زيت زيتون أو زيت نباتي
مقادير الدجاج
4 صدور دجاج بالعظم كل صدر مقطع نصفين 100 جم زبدة طرية في حرارة الغرفة ثوم مفروم زعتر جاف بودرة فلفل أحمر مدخن (حار أو بارد حسب الرغبة) ملح وفلفل
الطريقة
لتجهيز الخضروات نقطعها كلها قطع كبيرة ونضيف التوابل والثوم والزيت ونخلطها. نخلط الزبدة الطرية مع الثوم والزعتر الجاف ونتركها على جنب. نجفف صدور الدجاج من أي سائل ونتبلها من الجنبين بفلفل وملح. ندهن كل صدر بخليط الزبدة ونرصها في صينية فوق خليط الخضار (الجانب اللي عليه الجلد فوق) ونرش الوجه بشوية بودرة فلفل ونحطها في الفرن لحد ما الجلد يبقى ذهبي ومقرمش.

كوكيز الزيدة بالمربى

المقادير
كوب زبدة طرية
1/3 كوب سكر بودرة
معلقة صغيرة فانيليا
كوب دقيق
كوب دقيق ذرة أبيض
1/2 معلقة بيكنج باودر
رشة ملح
الطريقة
نخفق الزبدة مع السكر والفانيليا إلى أن تصبح خفيفة القوام ولونها فاتح جداً، ننخل المواد الجافة ونضيفها للزبدة، نخلط خفيف جداً ويفضل باليد وممكن زيدادة دفيق لو العجين كان طري، لازم العجينة تكون ناعمة بس بدون ما تلزق باليد نفرد العجينة 1 ونص سم تقريباً ونقطع بـأي شكل نحبه، نخبز في درجة حرارة منخفضة لحد ما الأطراف يبداً لونها يتحول للذهبي ونطلعها من الفرن وتترك لتبرد تماماً قبل ما نحركها من صينية الخبز

طريقة تخزين البطاطس:

تقشر البطاطس على حسب الكميه ويغسل ويقطع اصابع بعد كده تغلي كمية ماء وفيره على النار ويوضع بداخله اصابع البطاطس حوالي 3دقائق ثم ينشل من الماء ويصفى ويسخن زيت عميق ويوضع البطاطس داخل الزيت المغلي وينشل بسرعه ويصفى ويوضع في اكياس نظيفه ويترك في الفريزر لمده تتراوح للسنه ويستعمل وقت الحاجه

بيبي سندويتش جبنة صفراء

المكونات:
8 مكعبات سندويتش4 قطع خبز أبيض من دون الطبقة الخارجية، مقطعة لأرباع من كل قطعة 4 مربعات4 طقع جبن شيدر مقطعة على حجم الخبز1 ملعقة كبيرة كتشپ4 طماطم شيري مقطعة لدوائر رقيقةللتزيين:8 عود أسنان
طريقة التحضير:
- ندهن القليل من الكتشپ على 8 مربعات الخبز، نضع على كل مربع قطعة جبن، طماطم وحلقتي زيتون. - نضع قطعة جبن إضافية، ونغطي بقطعة خبز. ثم نشكّ عودًا في كل "سندويش بيبي"

نصائح للإستفادة من الغذاء

المواد الغذائيه التي تحتويها الأطعمه الطازجه تفسد بسرعه لذا يفضل إستعمال الفواكه والخضر بعد إستعمالها مباشره إنتفعي قدر المستطاع من الفواكه والخضر المعلبه فمعجون الطماطم مثلا يحتوي على نسبه من اللايكوبين خمس أضعاف ما تحويه الطماطم الطازجه إشربي العصائر المعلبه بأسرع وقت بعد فتحها وذلك لأن فيتامين سي معروف عنه سرعة التأكسد كما أن رج العصائر قبل فتحها يسرع من فقدانه لا تحرقي اللحم أثناء الشواء لأن الخلايا المسرطنه تتركز أكثر في النهايات السوداءلا تعيدي تسخين الزيت المستعمل سابقا لأن إعادة التسخين تزيد من إنتاج الجذور الحره المسببه للسرطان
تريدين تجنب الإصابه بالسرطان السر عنصر السيلينيوم والفسفور تناولي الدجاج البروكلي الملفوف الجرجير البيض والمحار
تريدين بشرة أفضل السر البيكاروتين تناولي الجزر الزبده زيت الزيتون الملفوف البطاطا الحلوه الطماطم البروكلي القرع
تريدين التقليل من تعكر المزاج السر فيتامين بي والزنك تناولي الأفوكاد و السمسم الفاصوليا الحمص الخبز الأسمر الفستق البرازيلي

سمك فيليه مقلي

المقادير

كيلو من السمك الفيليه
3 ليمون
ملعقة بقدونس مفروم
توابل ملح- كسبره ناشفه- فلفل-كمون-شطه حسب الرغبه
2فص ثوم مفري
11/2كوب دقيق
زيت للقلي
الطريقه:
يغسل السمك ويقطع شرائح طوليه ويتبل باليمون والبقدونس والتوابل والتوم يترك في التتبيله لمدة ساعه ثم نضعه في الطحين على الجهتين ايضا ثم تقليه في الزيت الحار لغاية ما يحمر على الجهتين يقدم مع البطاطس كسندوتشات والكاتشب ومع الارز الاحمر كوجبة غداء

كوردون بلو

احضري الدجاج المخلي وتبليها بالبصل والثوم والملح والفلفل والزعتر والليمون و وتسبيها تاخد راحتها بالتتبيله ممكن تتبليها بالتتبيله من قبلها بيوم
بالنسبه للحشوه: تجيبى طبق تبشرى فيه جزر وتقطعى فيه فلفل رومى الوان واى نوع جبنه انتى تحبيه.ممكن تعملى خلطه جبن
(رومى,شيدر, موتزرلا,كيرى)
بعد كده تجيبى قطعه الدجاج تفرديها وتفردى جواها اى نوع لحم مدخن انتى تحبيه انا استعملت هنا شريحه فراخ مدخنه وبعدين اخدت جزء من الحشوه وحطيته على الفراخ المفروده فوق اللحم المدخن ولفيت القطعه.
وبعدين غطيتها بالدقيق وبعدين بالبيض وبعدين نزلتها فى خليط من البقسماط ودقيق الذره علشان تقرمش اكتر و البقسماط لوحده
بيتحرق.
وبعد ما خلصت كل الكميه حطيتهم فى الفريزر 1\2 ساعه كده قبل ما احمرهم علشان تمسك فى بعضها.
وبعدين حمرتها فى زيت غزير وهديت النار عليها شويه فى الاول علشان تستوى وبعدين زودت النار فى الاخر علشان تتحمر

سندويش اللحم بالجبنة

المكونات:
2 ملاعق زيت نباتي ½ كجم من فيليه المقطّع إلى شرائح رفيعة 1 حبة متوسطة الحجم أو 125 جم بصل مقطّعة إلى شرائح ½ كوب أو
50 جم فطر مقطّع إلى شرائح 1 حبة فلفل أخضر حلو مقطّعة إلى شرائح رفيعة وطويلة 1 حبة فلفل أحمر حلو مقطّعة إلى شرائح رفيعة وطويلة 2 مكعبات مرقة مذوّبان في ½ كوب أو 125 مل من الماء المغلي 1 حبة كبيرة الحجم أو 200 جم طماطم مقشّرة ومقطّعة إلى مكعبات ¼ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون 6 حبات من الخبز الفينو1½ كوب أو 150 جم جبنة تشيدر مبشورة
طريقة التحضير:
- يُحمّى الزيت في قدرٍ كبيرةٍ ثم تُضاف قطع فيليه اللحم وتُقلّى لمدّةٍ تتراوح بين 6 و7 دقائق أو إلى أن يصبح لونها ذهبيّاً. يُضاف
البصل ويُقلى لمدّة دقيقتين إضافيّتين، ثم يُضاف الفطر والفلفل الأخضر والأحمر ، المرق، والطماطم، والفلفل الأسود. تُحرّك المكوّنات وتُغلى لمدّة 5 دقائق أو إلى أن تصبح الخضار طريّةً. - يُسكب مزيج لحم فوق الخبز المفتوح وتُرش فوقه الجبنة المبشورة، ثم يوضع في فرنٍ محمّى على حرارة 200 درجةٍ مئويّة لمدّة دقيقتين حتّى تذوب الجبنة

البرغر اللذيذ

- 3 ملاعق طعام من صلصة الصويا (لايت)
- ملعقة صغيرة من الزنجبيل المبشور
- ربع ملعقة صغيرة من البهار الأسود
- 500 غرام من لحم البقر (فوفيليه شاورما)
- ملعقة طعام من الزيت النباتي
- حبة كبيرة من البصل، مقطّعة إلى جوانح
- 4فصوص من الثوم، مهروسة
-4 خبز «هامبرغر» بالسمسم
طريقة التحضير:
1- تخلط صلصة الصويا مع التوابل، ثم يتبّل بها اللحم، ويوضع جانباً.
2- يحمّى الزيت، يضاف إليه البصل، ويقلّب حتى يشقرّ لونه. ثم، يضاف الثوم واللحم ويقلّبان جيداً. يغطّى الوعاء ويترك على نار متوسطة لمدة 5 دقائق.
3- يقلّب المزيج، ثم يغطى الوعاء من جديد، ويدع لمدّة 5 دقائق أو حتى النضوج،
4- يشقّ خبز «الهامبرغر» ويفرّغ قليلاً من الداخل، ويحشى بمزيج اللحم.
5- يقسم إلى 4 حصص متساوية، ويقدّم ساخناً

جمبري كرسبى

جمبرى وسط مخلى بس سيبيه بالديل تتبليه عادى ملح فلفل ليمون كمون توم فلفل اخضر ناعم سيبيه شويه بعدين ضيفى عليه 3 م ك دقيق وتجيبى طبق فيه دقيق تاخدى كبشة جمبرى تقلبيه فيه وترصيه في صينيه بعيد عن بعضه الى انتهاء الكميه تجيبى من الحنفيه مايه وتطرطشى بايدك عليه بسيط اوى وتقليه ماتعليش النار علشان يقرمش