الاثنين، 1 نوفمبر 2010

بسكويت البندق والشيكولاتة

1 - 150 جم بندق ( 1 كوب )
2 - 120 جم شيكولته خام ( 4 اونص ) استخدمت شيكولته فرنسى لئتها فى كارفور 70 فى الميه اسمها lindt excellence ب15 جنيه
3 - 210 سكر بنى خفيف ( 1 كوب )
4 - 230 دقيق كل الاستخدمات ( 1 3 / 4 كوب )
5 - 3 بيض
6 - 1 / 4 ملعقه صغيرة ملح
7 - معلقه صغيره فانيليا سائله ( ذات جوده )
8 - 4 جم قهوه اسبريسو ( 1 م كبيره ) استخدمت نسكافيه
9 - 5 جم بيكن صودا (م ص )
10 - 30 جم كاكاو بدون سكر
الطريقه
نسخن الفرن على درجة 170 لتحميص البندق
1 - تقطع الشيكولاته وتوضع مع السكر
2 - المواد الجافه مع بعضها
3 - البيض مع الفانيليا لمده 30 ثانيه فى المضرب الكهربائى
4 - تضاف المواد الجافه مع المواد السائله بالتدريج ويتخلطوا مع بعض نضيف البندق حتى يتكون لدينا عجينه قاسيه بعض الشئ
5 - نترب اليد بالدقيق وتقسم نصفين
6 - صينيه خبز كبيرة نضع كل جزء من العجينه ونفردها بطول 10 سم وعرض 5 سم
7 - ونسيب مسافه 7.5 سم بين العجينتين لاتها بتفرش فى الخبز
8 - تخبز على 150 درجه لمده 40 دقيقه
9 - تنقل على صاج ونتركها لمده 10 دقائق
10 - نقطعها بالسكين المنشارى على شكل قطع بعرض 2 سم
11 - ندخلها الفرن لمده 15 دقيقه اخرى ثم ننقلها على صاج حتى تبرد
12 - نحفظها فى علبه محكمه الغلق حتى لايدخل لها الهوا وتفسد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق