الاثنين، 1 نوفمبر 2010

طريقة عمل التوست

عجينة التوست مفيش اسهل منها لكن الشطاره تكون في طريقه العجن .. طريفة اللف .. ومدة العجينه بالفرن والحراره المناسبه .
المقادير:
3 الى 4
أكواب دقيق
1 ونص ملعقه كبيره خميره
1ونص الى كوبين ماء دافيء
2 ملعقه
سكر
1 ملعقه صغيره ملح
3 ملاعق زيت
أعشاب أو زعتر حسب الرغبه ( تتم اضافتهم أثناء عملية العجن)
الطريقة:
يخلط الماء مع الخميرة والسكر والملح

ثم نضيف الدقيق ونعجن شويه شويه ثم نضيف الدقيق حتي تصبح العجينه متماسكه
اهم شيء هو اخد وقت كافي للعجن مثل ما هو مبين بالصوره لانك كلما عجنتي اكتر اصبحت العجينه هشه اكتر وطريقه العجن هو ان تضغطي علي العجينه للامام كانك تفردينها ثم تلفينها هكذا

تترك لترتاح مده ساعه الي ساعتين حسب الجو في مكان بارد وتكون مغطاه ثم تفرد وتلف مثل ما هو واضح وتنقل للقالب المدهون وتترك ترتاح 15 الي 20 دقيقه

يمسح الوجه بالماء اذا كنتي تحبين السطح ناشف او بالزبده او البيض اذا كنتي تحبينه رطب ولين لكن احذري اثناء القيام بذلك ان تضغطي علي العجينه حتي لا تهبط

تدخل الفرن علي 180 درجه لمده 20 الي 30 دقيقه ثم تشعلينه من فوق لكي يتحمر تترك لتبرد تماما ثم تقطع بالسكين المنشاريه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق