الاثنين، 1 نوفمبر 2010

طريقة عمل الزبادى فى المنزل

يلا بينا نحضر نفسنا يمكن يكون النهارده السحور والزبادى من اساسيات وجبة السحور فى رمضان عشان كده حبيت ابداء بيه معاكم
1 كيلو حليب طازج كوب زبادى اذا اردتى عمل زبادى منزوع الدسم قومى بوضع الحليب فى اناء داخل الثلاجة وفى اليوم التالى انزعى طبقة القشدة الموجودة على الحليب ويمكنك استعمالها فى الاكل مع المربى والعسل او عمل المعمر او تخزينها وتجميعها لعمل السمن البلدى والمرتة
اغلى الحليب واتركية الى ان يصبح فاتر قلبى كوب الزبادى الجاهز حتى يصير لين اضيفية الى الحليب الفاتر وقلبية جيدا قومى بتعبئة فى اكواب زجاجية ضعية فى اناء صنية مثلا واحكمى الغطاء علية وضعية فى مكان مغلق كفرن البوتاجاز حتى يتجمد ويعطيكى قوام الزبادى ثم ضعية فى الرف العلوى فى الثلاجة استعملية واتركى كوب منة لعمل زبادى مرة اخرى
ويمكنك كذالك غلى الحليب ووضعة فى الثلاجة لليوم الثانى وبذلك يمكنك نزع كمية اكبر من القشدة وعند عمل الزبادى فقط قومى بتدفئة اللبن على النار واصنعى الزبادى
اذا اردتى عمل زبادى كامل الدسم اغلى الحليب واتركية حتى يصبح فاتر واصنعى الزبادى وهذا الزبادى اجمل واوفر كثير من الذى تقومى بشرائة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق