الاثنين، 1 نوفمبر 2010

بسبوسة

المقادير
2 كوب دقيق سميد
1/3 كوب دقيق
كوب سكر
¾ كوب حليب
½ كوب زبادي
معلقة صغيرة بيكنج صودا
معلقة صغيرة بيكنج بودر
طحينة
50 جم زبدة سايحة + 3 معالق كبيرة زبدة سايحة
ملعقة صغيرة فانيليا بودرة
لوز مقشر
مقادير القطر (الشربات)
1 ½ كوب سكر
2 ½ كوب ماء
معلقة كبيرة عصير ليمون
قشر برتقالة (إختياري)
معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة
لتحضير الشربات أو العسل نحط على نار متوسطة جميع المكونات ما عدا الفانيليا لحد ما تغلي والعسل يتكثف شوية وأول ما نرفع من على النار نضيف الفانيليا ونسيب العسل يبرد تماماً.
لتحضير البسبوسة نخلط السميد مع الدقيق مع السكر مع بودرة الفانيليا. نضيف الحليب والزبادي و 50 جم زبدة سايحة. ندهن طبق الخبز بالطحينة ونصب الخليط فوقها (المفروض السمك يكون من 4-3 سم). نخبز لمدة 10 دقائق في نار هادية أو لحد ما تبداً البسبوسة تتماسك وبعدين نطلعها من الفرن ونقطعها مربعات وفي وسط كل مربع نحط لوزة مقشرة. ندهن الوش بـ 3 معالق الزبدة الفاضلين ونرجعها الفرن تستسوي لحد لونها ما يبقي ذهبي فاتح. نطلع من الفرن وعلطول نصب العسل (لازم يكون العسل بارد وإلا البسبوسة مش حتشربه).

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق