الاثنين، 1 نوفمبر 2010

دجاج مشوي في الفرن مع الخضروات

مقادير خلطة الخضروات
أي مزيج من الخضروات إنت تحبي، أنا ضفت جزر وبطاطس ومشروم طازج وبصل ثوم مقطع شرائح ملح وفلفل زعتر جاف
بودرة فلفل أحمر مدخن (حار أو بارد حسب الرغبة) زيت زيتون أو زيت نباتي
مقادير الدجاج
4 صدور دجاج بالعظم كل صدر مقطع نصفين 100 جم زبدة طرية في حرارة الغرفة ثوم مفروم زعتر جاف بودرة فلفل أحمر مدخن (حار أو بارد حسب الرغبة) ملح وفلفل
الطريقة
لتجهيز الخضروات نقطعها كلها قطع كبيرة ونضيف التوابل والثوم والزيت ونخلطها. نخلط الزبدة الطرية مع الثوم والزعتر الجاف ونتركها على جنب. نجفف صدور الدجاج من أي سائل ونتبلها من الجنبين بفلفل وملح. ندهن كل صدر بخليط الزبدة ونرصها في صينية فوق خليط الخضار (الجانب اللي عليه الجلد فوق) ونرش الوجه بشوية بودرة فلفل ونحطها في الفرن لحد ما الجلد يبقى ذهبي ومقرمش.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق