المقادير:
200 جم زبده صفرا طريه حوالى كوب
2 صفار مضاف له عصير نص ليمونه صغيره
نص ملعقه صغيره ملح
نص كوب جبنه فيتا او جبنه بيضا ملح خفيف
نص كوب جبنه شيدر او رومى مبشوره
ملعقه ونص صغيره باكينج بودر
2 ونص كوب دقيق وممكن يزيدوا على حسب نوع الدقيق
الطريقه:
الصفار + الليمون +الزبده +الملح + الجبنه ونخلط كويس بمضرب البيض نضيف الدقيق + الباكينج بودر ونخلط كويس لغايه ما يدينا عجينه متماسكه لو حسيتى ان العجينه سايحه اوى زودى شويه صغيره دقيق نريح العجينه ربع ساعه وبعدين نفردها بسمك ربع سم تقريبا ونقطع مربعات او نشكل بالقطاعه على حسب الرغبه نخرم البسكوت بالشوكه ونرص فى الصينيه ويخبز فى فرن مسخن مسبقا على درجه حراره 180 لمدة 20 دقيقه او حتى يصل للون الذهبى
ملحوظه بالنسبه للجبنه الشيدر الشيدر المصرى ما بتدوبش فى الفرن وبتتحجر فلو هتستعملى شيدر اشترى المستورد بتتباع بالكيلو زى الرومى وسعرها مش غالى لو هتستعملى رومى حاولى تكون جبنه جديده مش قديمه بتدى نتايج احسن
الطريقه انا واخداها من الاخت زينب وجربتها اكتر من مره وبصراحه طعمه تحفه وما بياخدش وقت فى العمايل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق