الاثنين، 1 نوفمبر 2010

كيكة رخامية فانيليا وشوكولاته

المقادير
1 1/2 دقيق
1/4 معلقة صغيرة ملح
200 جم زبدة في حرارة الغرفة
1 كوب سكر
2 معلقة كبيرة بودرة كاكاو
1 ملعقة صغيرة فانيليا
4 بيضات كبيرة أو 5 بيضات متوسطة في حرارة الغرفة
الطريقة
يسخن الفرن لـ 350 درجة وتدهن الصينية بالزبدة ونرشها بالدقيق يخلط الدقيق والملح ويتركوا على جنب في المضرب الكهربائي تضرب الزبدة مع السكر لحد ما تصبح مثل الكريمة ولونها فاتح، نضيف الفانيليا ونخلط نمزج البيض قليل جداً ونضيفة للزبدة على أربع مرات مع الخلط بعد كل إضافة نضيف الدقيق على أربع مرات مع الخلط بعد كل مرة نطلع نص الخليط من ونسيبه على جنب وعلى النص الثاني نضيف الكاكاو ونخلط كويس بدون الزيادة في الخلط نضيف الخليط البني على خليط الفانيليا ونمزج خفيف جداً لمجرد إننا ندخل اللونين في بعض نصب الخليط في الصينية ونخبزهم غي فرن حرارته قليلة لحد ما نختبر الكيكة وتكون إستوت من جوه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق