الخميس، 28 أكتوبر 2010

الفايش الصعيدي


المقادير
كيلو دقيق
2 كوب زبد أو سمن....يفضل السمن
1 لتر حليب
1 معلقة كبيرة كركم
3 معالق سمسم
كوب سكر ذره ملح
الخميرة مش خميرة بيرة عادية..احنا إلي هنعمل الخميرة على خطوتين...خميرة لبن و خميرة عجينة و يضفوا على بعد يبئو الخميرة إلي هنستخدمها
1. أول حاجة نعمل خمرة الحليب..نضع معلقة سمسم في علبة أو برطمان بس لزم يكون محكم الغلق نغلي كوب لبن و نضعه بعد مايغلي علطول على السمسم إلي فالعلبة.
نغطي العلبه كويس و نلفها بقطعة قماش أو فوطة و توضع في مكان دافئ (و كل كم ساعة مكن ندفي الفرن و بعدين نطفيه و نضعها و هية ملفوفة فيه ) والتخمير بياخد 24 ساعة لو فالسيف و لو في الشتا ممكن يومين ..
2. بالنسبة الخميرة العجينة حوالي 2 كوب دقيق تقريباً نضع عليهم الخميرة السمسم إلي عملناها.
نعجنهم و نغطيها و نسبه تخمر ... كل دة خطوات عمل الخميرة لسة هنعمل العجينة نفسها و بكده الخميرة تكون جاهزة عشان نسطخدمهة فالعجينة الفايش
دلوأتي نعمل العجينة بتاعة الفايش:
نضع باقي الحليب مع الكركم والسكر والسمن أو الزبدة عل نار ندفيهم بس.
نضع ال دقيق في طبق العجن و نضيف عليه الخليد اللبن والكركم والسمن والسكر إلي دفيناهم.
و هو دافئ و نعجن و بعدين نضيف الخميرة إلي عملناها فالأول (كدة عندنا عجنتين مع بعد فالطبق) عجين الخميرة و عجين الفايش نعجن كويس حتى تختفي عجينة الخمرة مع عجينة الفايش وتترك تخمر
ندهن الصواني بالسمن كويس و ادنى كمان كويس و نعمل العجينة صوابع و نرسهم جانب بعد و كل مرة ندهن ايدينا كويس و ممكن نعملها أقراص و تترك تخمر تاني نسخن الفرن كويس على حرارة متوسطة و نضع الصينية و نسبه تستوي و بعد ما تحمر نقلبها ندخلها في فرن هادي تتحمر و تتحمص

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق