المقادير
2كوب لبن حليب
2كوب مرق لحم او بط
4معالق طعام دقيق منخول
علبة زبادي
فلفل وملح
2 بصله مقطعه خشن
معلقتين طعام سمن
الطريقه
يوضع الزبادي واللبن الحليب والدقيق في طبق ويخفق سريعا حتي تذوب الدقيق ولا يتكتل ويترك حتي تختمر لمده نصف ساعه
في هذه الاثناء نحمر الصل في السمنه لحد مايحمر كده ويبقي بني خفيف بس مايتحرقش
في اناء اخر يغلي المرق ويتبل بالملح والفلفل ونرفعه وبالمضرب لاسلك نضيف خليط الدقيق واللبن قليلا قليلا ونخفق جيدا حتي لا يكون هناك اي كتل
نعيده علي النار ونقلب حتي ينضج الدقيق ويتخن الخليط
نرفعه ونضيف نصف كمية البصل ونقلبه
يغرف في طبق كبير او اطباق صغيره لكل فرد ويزين بالبصل المحمر ويترك حتي يبرد ويتماسك
يقدم مع اللحم بالصلصه الحمرا والخبز البلدي.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق