ممكن متحطوش في الخلطه الحاجات كلها لو مش عايزين يعني ممكن اللي متاح عندك دلوقتي تعمليها بيه المقادير: * دجاجه متوسطة الحجم * حبة بصله * فص ثوم * قليل من النعنع أو البقدونس * 2/1 كاس رز مسلوق * قوانص الدجاجه * صنوبر ولوز * قليل من الذره المسلوقه * قليل من حب الحمص المسلوق * بهار حسب الرغبه * قليل من الملح مقادير الصلصه : * 3 ملاعق صويا * 2/1 حبة ليمون * 3ملاعق زيت زيتون كبيره * ملعقه مخلوطه بهار احمر حريف * فلفل أحمر حلو (بابريكا) * قليل من القرفه طريقة التحضير: * يقلى البصل والثوم بقليل من الزيت على نار هاديه ونضيف القوانص والبهار ويقلى لمدة 10 دقايق باثناء ذلك يقلى الصنوبر واللوز بقليل من الزيت حتى يحمر قليلا . * بعدها نضيف الرز والحمص والنعنع الى الحشوة ويقاب الخليط مع بعض دقيقه وينزل عن النار. * ثم يضاف اليه اللوز والصنوبر ويحشى بها الجاجه وتقفل الجاجه بعود خشب * نخلط مقادير الصلصه مع بعدها وندهن الدجاجه بالخليط ونضعها بزرف شواء نايلون خصوصي للشواء ونضيف باقي مقادير الصلصه على الدجاحه ونقفله باحكام وتدخل في فرن متوسط الحراره حتى تنضج.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق