المقادير
400 جم دقيق معلقة ونص خميره فورية نص معلقة ملح معلقة سكر بيضه 150 ملل حليب دافئ من 100 الي 125 ماء دافئ معلقتين زيت نباتي معلقة كبيرة ونص زبد طريه الطريقه نضع الدقيق والسكر والخميره الفوريه في العجانه او علي سطح العمل او الرخامه نصنع حفره في وسط الدقيق ونخلط البيضه مع الحليب الدافئ ومعلقة زيت نسكب المزيج في الحفره ونبدا بجمع العجينه مع العجن ونضيف الملح نضيف الماء الدافئ تدريجيا مع العجن بعد ان تجمع العجينه وتتجانس نضيف الزبد علي مرحلتين ونواصل العجن مدة 10 او 15 دقيقه حتي نحصل علي عجينه ملساء وناعمه في طبق نضيف باقي معلقة الزيت ونقلب فيها العجينه من الوجهين تغطي بكيس بلاستيك وتترك الي ان تتضاعف نخرجها ونكورها علي شكل قرص او نضعها في قالب مستطيل علي شكل توست وتترك حتي تخمر مره اخري تدخل لافرن لمدة 25 الي 30 دقيقه علي درجة حرارة 400 فهرنهايت وتخرج وتترك لتبرد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق