العجن والخبز كله في ١٠ دقائق وبدون خميره ولا فرن
2 كوب دقيق
ملعقتين زيت
ماء للعجن يمكن استعمل اللبن او الزبادى
- ملح
ضعى الدقيق نضيف الماء حسب ما تحتاج العجينه حتى تحصلى على عجينه ملساء و ناعمه و لامعه ضعى الزيت و اعجنى جيدا
اعجنى جيدا غطى العجينه و اتركيها لمده 15 دقيقه لترتاح العجينه قسمى العجينه الى كور فى حجم االيمونه افردى الكور بالنشابه نضع على الدوائر قليل من الدقيق لمنع التصاقها بالنشابه سمك الدائره يجب ان يكون متوسط تنتفخ على النار يخبز علي الطاسه التيفال نبدأ فى ملاحظه الفقاقيع الصغيره تبدأ فى الظهور نقلبها على الوجه الاخر انتظرى حوالى 10 ثوانى من قلب العجينه على الوجه الاخر و اضغطى على احرف الخبر ضغطه خفيفه بفوطه نظيفه انتفخ الخبز
سهل وممتاز للشاورما والافطار وممكن تعمليه قبل الاكل ب١٠ دقائق
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق