المقادير:
1/2 كيلو صدور دجاج مخلية (مقطعة لقطع صغيرة)
2 بصلة مقطعة لشرائح كبيرة
2 فلفل رومي مقطع شرائح طولية
2 ثمرة طماطم مقطعة لقطع صغيرة
1/8 كيلو زيتون أسود
ملح وفلفل وبهارات
حبهان
ورق لاورا
مكعب مرقة دجاج
الطريقة:
1- شوّحي البصل في شوية زيت، وبعد ذلك ضعي الفلفل الرومي.
2- قطّعي الزيتون لقطع صغيرة، وضيفيها على البصل والفلفل الرومي ومعها قطع الدجاج، وقلبيهم مع بعض جيدا على نار هادئة.
3- بعد ذلك ذوّبي مكعب مرقة الدجاج جيدا في نصف كوب ماء، وضيفيها الى الدجاج ومعاها الملح والفلفل الأسود والبهارات والحبهان وورق اللاورا.
4- لما تحسي إنهم ابتدوا يستووا شوية ضيفي الطماطم.
5- قلّبي المكوّنات كلها كويس على النار، وممكن ان تزوّدي قليلا من الماء لو حسيتي إنك محتاجة تزوّدي.. وبعد ذلك قدّميها وممكن تعملي مع هذا الطبق معكرونة أو بطاطس محمرة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق