المقادير
2كوب دقيق ونص
كوب زبادي
لبن دافئ للعجين
قطعة خميرة بيره بحجم معلقة شاي ندوبها في ربع كوب ماء دافئ بمعلقة سكر ونسيبها
في مكان دافئ لمدة عشر دقايق لحد ماتخمر
معلقتين اكل زعتر مع سمسم محمص ومعلقه صغيره كمون مطحون
وكوب صغير او نص كوب سمن او زبد سايح او زيت او خليط
الطريقه
ننخل الدقيق ونضيف رشه ملح
نضيف السمن او الزبد او الزيت منخلطه كويس مع الدقيق لحد مايتشربه
نضيف الخميره والزبادي
ونعجن كويس
ونزود باللبن لحد ماتبقي عجينه متماسكه وطريه ومبتلزقش في اليد
نضيف الزعتر والكمون ونعجبن
نغطيها بمنديل مطبخ او قماش خفيف
نسيبها تخمر في مكان دافئ لمده ساعه او ساعه ونص
نطلعها ونعجنها تاني وناخد كور صغيره ونكورها ونفردها علي الايد علي شكل قرص دايره او نشكلها باي شكل يعجبنا
نرصها في صينية خبز مدهونه بزيت خفيف
نرش علي الوش شوية زعتر وسمسم
ونسيبها تخمر تاني مدة نص ساعه
ندخلها في فرن ساخن بس علي نار متوسطه مش عاليه
اول ماتحمر من فوق ومن تحت نطلعها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق