الأربعاء، 15 ديسمبر 2010

فراخ بانيه بالزبادي والزعفران


المقادير:
1/ 2 كيلو فراخ بانيه
ملعقة صغيرة زعفران
ملح وفلفل أسود وكمون
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة بصل مفروم
ملعقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
ملعقة صغيرة زيت زيتون
كوب ماء (وممكن تستخدمي ماء الورد)
كوب زبادي
الطريقة:
1- اعملي فتحات صغيرة في الفراخ، وحطّي كل قطعة بين ورقتين زبدة، ودقّيهم كويس.
2- اخلطي الزعفران مع المية، والزبادي، والملح، والفلفل، والكمون، والكزبرة، والبصل، والثوم، والفلفل الأحمر، وزيت الزيتون.
3- تبّلي قطع الفراخ بالتتبيلة دي، وحطيهم في طبق غويط، وغطّيه كويس، وشيليه في الثلاجة لمدة ساعتين أو أكثر علشان الفراخ تتشرب بالتتبيلة.
4- رُصّي الفراخ في صينية ودخّليها الفرن، وسيبيها لغاية ما تستوي وممكن تشغّلي شواية الفرن علشان الفراخ تاخد لون الشوي..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق