الأحد، 13 مارس 2011

لحفظ الطماطم


في طريقتين الأولى
تغسل الطماطم وتوضع في ماء مغلي لمدة ثواني بس خدي بالك متخليهاش تتهري وتدوب في الميه ثم تنشل من الماء المغلي وتوضع في ماء مثلج ممكن بعد كده تقشريها وممكن لأ بس الأحسن خليه بقشره عشان مفيد ثم توضع في أكياس وتوضع في الفريزر

الثانية
تغسل الطماطم وتوضع في أكياس وتوضع في الفريزر دي أحسن على فكرة عشان بتخلي الطماطم تفضل حمرا وهيا انك بتقطعيها اربع قطع و تشيلي الحته الخضرا اللي فيها ديو بتحطيها في حله ع النار لما تنزل ميتها الصفراء تصفي الميه و تسيبيها
ع النار لما تتهري خالص و تطفي عليها و بعدين لما تبرد تضربيها في ال...خلاط و تصفيها و تعبيها في كياس و تشيليها في الفريزر
بتبقي اسرع لما تطبخي بيها و مش لسه هتسبكي الاكل و كده زي الصلصه يعني.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق