الأحد، 13 مارس 2011

بسبوسة


*******
نصيحة انو الأول نخلط المكونات الجافة مع بعض والمكونات السايله مع بعض وبعد كده نحطهم على بعض ونقلبهم على بعض مره واحده مش كتير عشان تطلع مرمله

المكونات:
1 كوب
سميد
1 كوب جوز الهند
1 روب (زبادي)
1 سكر
1/2 كوب زيت
1 بيض
1
كوب حليب مجفف
1 ملعقة بيكنج باودر
1 كوب ماء
ملعقه صغيره
زعفران

الطريقة:نخلص جميع المقادير مع بعض ثم يوضع في بايركس ثم يوضع فوقه اي نوع من المكسرات ثم يوضع في الفرن درجة حرارة
الفرن 180   10دقايق إلى ربع ساعه  نشغيل الفرن قبل كم دقيقه من وضع  البسبوسه ثم نضع البسبوسه حتى ينضج ثم يترك في الخارج حتى يبرد يوضع عليه  قليل من الشربات (شيره) - حسب الرغبه واحد ونصف كوب سكر
كوب ماء
نص ملعقة صغيرة عصير ليمون يخلط الماء والسكر على النار ويضاف لهم عصرة ليمون بس متخليهوش يبقا تقيل أوي
اذا وضع في قالب بايركس يقطع بعد ان يبرد.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق