الثلاثاء، 22 مارس 2011

طريقتى لعمل السمن البلدي بالبيت

بيتكون عندك قشطه كتير و مش عارفه تعملي بيها ايه؟
طيب ايه رأيك تعملي سمن بلدي زي اللي في الصوره؟ تعالي اقولك ازاي.
اول حاجه خللي عندك علبه في الفريزر تجمعي فيها القشطه كل ما تتكون عندك في البيت و ما تبتديش تعملي السمن الا لما يتكون عندك كميه كويسه لان السمن الناتج بيكون يمكن ربع كميه القشطه فاحسبيها.. خللي عندك علبه كبيره و لما تكمل ابتدي اعملي السمن البلدي.
طلعي القشطه و سيبيها تفك من التجميد.
حطيها في حله على النار و عليها رشه ملح و خليكي قدامها لغايه ما تحسيها زي الكريمه السايبه.
و طي عليها النار و كل 5 دقايق قلبيها علشان بيقصل منها كتل بتترسب في قعر الحله فا خللي بالك علشان ما تتحرقش.
حتقعد حوالي ساعه حتحسيها تقلت و بتطلع فقاقيع زي اللي في الصوره.
اطفي النار و صفيها في حله تانيه.
و حطيها تاني على النار ووطي النار مش حتاخد 10 دقايق و كل الميه اللي فيها حتتبخر و حيفضل في شويك كتل على الوش اطفي النار و سيبيها حتلاقي الوش اللي كان فوق اترسب.
صفيها تاني في علبتها و سيبيها تبرد.
بالتسبه للمواد اللي صفينا منها السمنه دي بيسموها مورته في ناس بتحب تاكلها و انا باعمل بيها برام الرز ساعات بادهن بيها القعر للبرام و الجوانب .. ممكن تنقليها على النار تاني 10 دقايق علشان تاخد لون حلو و لو في بواقي سمنه ممكن تطلع ( بس حيكونو معلقه او اتنين بالكتير ) تخدي المعلقتين سمنه دول في العلبه و المورته انقليها في علبه تانيه في التلاجه . و بس
على فكره الطريقه سهله اعمليها و انتى واقفه بتطبخى في المطبخ فا حتكون عينك عليها و كمان بنستفيد من القشطه اللي ممكن بتزيد عن حاجه ناس كتير و كمان بنعمل سمنه بلدي و دي غاليه و مش حتكون نضيفه زي مااحنا عاملينها على الاقل بتاعتنا سمن بلدي صافي دي طريقتي و الصور دي انا صورتهالكم للشرح و ان شاء الله تعجبكم الطريقة.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق